Jeden den, čtrnáct zásahů horské služby v Krušných horách! To záchranáři nepamatují
Foto: Horská služba ČR
Litoměřice

Krušné hory - Jen za poslední lednový den zasahovali pouzí tři záchranáři HS na Božím Daru a na Klínovci u 14 případů, kdy potřebovali návštěvníci pohoří ošetřit různá zranění.

Takový počet výjezdů během jednoho jediného dne v tak malé oblasti krušnohorská HS nepamatuje. „Zasahovali jsme u poranění kolen, zhmoždění kloubů, zlomeniny v krčku, poranění pánve, dokonce i u epileptického záchvatu a případu mozkové mrtvice. V podstatě, co výzva k zásahu, to odlišné zranění. Způsobilo to mimo jiné i okamžité zvýšení návštěvnosti skiareálů v předvečer jednodenních pololetních prázdnin,“ komentoval situaci v části pohoří Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Tato situace by se ovšem neměla v následujících dnech či týdnech zmírnit. „Počasí je dobré a sněhová nadílka je pro lyžaře více než příznivá. Kromě toho o víkendu začíná první turnus jarních prázdnin, takže očekáváme další výrazné přibývání milovníků zimních sportů v pohoří. V tuto chvíli se proto snažíme dohodnout s dalšími členy HS a posílit služby ve všech stanicích tak, aby měli návštěvníci kvalitní a rychlý záchranářský servis,“ uvedl náčelník Güttner.

Zároveň upozornil, že v následujícím období se vzhledem k prázdninám bude na sjezdových tratích pohybovat mnoho dětí. „Můžeme tedy očekávat střety dospělých s malými a méně zkušenými lyžaři. Na místě je proto za všech okolností opatrná a k ostatním ohleduplná jízda. Střet dospělého s dítětem může skončit velice vážným poraněním minimálně toho menšího,“ důrazně varoval Miroslav Güttner. Dodal, že prioritou pro všechny je dodržování všech zásad bezpečnosti podle pravidel FIS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru