OBRAZEM: Vězni v Litoměřicích se zapojili do projektu včelaření
Foto zdroj: vscr.cz
Litoměřice

Litoměřice - Odsouzení v litoměřické vazební věznici ve svém volném čase včelaří v rámci včelařského kroužku. Pod vedením vychovatele a speciálního pedagoga se zde starají zatím o 3 včelstva. Kromě praktických dovedností se věnují, také studiu teorie včelaření.

Mezi odsouzenými je o tuto zájmovou aktivitu zájem do kroužku včelaření byli zařazeni prozatím tři odsouzení, kteří již vstřebávají teoretické poznatky o chovu včel. Jsou mezi nimi naprostí laici, ale i ti, kteří se chovem včel zabývali i před nástupem do výkonu trestu.

1707vcely2

Foto zdroj: vscr.cz

Minulý týden se odsouzení zúčastnili v rámci extramurálních aktivit včelařské přednášky s praktickými ukázky v DD Rozmarýn v Litoměřicích. Završením práce bylo převezení a usazení tří oddělků budoucích včelstev do prostoru na „novém“ vycházkovém dvoře, které se uskutečnilo minulý týden. Med od včel, o které se odsouzení starají, bude použit ve vězeňské kuchyni.

1707vcely3

Foto zdroj: vscr.cz

Velké poděkování si zaslouží pan Jiří Pergler, předseda ZO ČSV v Litoměřicích, bez jeho pomoci by nemohl včelařský kroužek zahájit svoji činnost.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru