Místostarosta Karel Krejza: „Burkiny do našich bazénů nepatří“
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Burkina, tedy koupací úbor žen muslimského vyznání, do bazénů spravovaných Městskými kulturními zařízeními v Litoměřicích nepatří. Uvedl to místostarosta Karel Krejza poté, co se toto téma začalo v hojné míře objevovat v médiích.

„Pokud naše žena jede na dovolenou do muslimských zemí, musí dodržovat tamní zvyky, včetně zahalení při koupání. Stejně tak tomu musí být i opačně a měli bychom být v tomto ohledu nekompromisní,“ tvrdí místostarosta Karel Krejza.

Podle místostarosty můžeme a nemusíme věřit tomu, že burkiny jsou ušity z hygienicky vyhovujících materiálů. Výjimky často nečiní ani provozovatelé plaveckých bazénů vůči mužům, když striktně vyžadují krátký přiléhavý koupací oděv a zakazují volné kraťasy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru