Mlatové cesty na starém hřbitově byly dokončeny s dvoutýdenním předstihem
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Téměř o dva týdny dříve byly dokončeny práce na starém hřbitově. Nově zde vzniklo téměř 580 metrů mlatových cest v okrové barvě. Cesty jsou konstruovány jako sypané plochy z přírodního jemného kameniva, které bylo mechanicky zhutněno.

Základem tělesa mlatové cesty je vrstva směsi dvou frakcí přírodního kameniva, která byla namíchaná, rozprostřená a zhutněná tak, aby zajišťovala maximální soudržnost a nejvyšší dosažitelnou únosnost. Střechovitý příčný sklon cest zajistí odvedení vody do přilehlého trávníku nebo do záhonů.

2103hrbitov2

Zdroj: www.meulovo.cz

Veřejnou zakázku v soutěži získala společnost SANAP s.r.o. Litoměřice a město za ni zaplatilo 1 300 000,- Kč včetně DPH. „Rychlost a preciznost prací na veřejné zakázce mne velice potěšila. Práce proběhly bez větších komplikací a s maximálním ohledem na pietu místa. Městský hřbitov budeme mít v hledáčku i nadále. Od budoucna počítáme například s opravou hřbitovní kaple a zaměříme se i na zbytek cest,“ uvedl Milan Dian, starosta města. Celková plocha nově opravených cest přesahuje 1 700 m2.

2103hrbitov3

Zdroj: www.meulovo.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru