Litoměřičtí radní znovu ujišťují veřejnost: Nemocnici soukromému subjektu neprodáme
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřičtí radní znovu ubezpečili veřejnost, že nebudou podnikat žádné kroky vedoucí k možnému převodu vlastnictví nemocnice na soukromý subjekt. Tento týden na svém jednání revokovali usnesení pocházející z 20. května letošního roku.

„Vzhledem k tomu, že se nepodařilo získat podporu zaměstnanců nemocnice a veřejnosti, zastavují se veškeré další kroky města vedoucí k možnému převodu vlastnictví či provozování nemocnice Litoměřice, a.s., na soukromý subjekt,“ stojí v aktuálním usnesení rady.

Revokace spočívala zejména ve zpřesnění pojmů. V původním, nyní již neplatném usnesení bylo, že se zastavují kroky „do doby uskutečnění referenda“. Ohraničení dobou konání referenda tak bylo z usnesení vyňato, čímž radní zareagovali na neoficiální příslib, který z jejich strany v tomto směru zazněl v průběhu zářijového jednání zastupitelstva.

Velké emoce a obavy z budoucnosti nemocnice vzbudilo březnové jednání rady města, která přijala následující rozhodnutí: „RM po projednání stanovuje v rámci přípravné fáze transakce směřující k získání strategického partnera Nemocnice Litoměřice, a.s. další postup z navržených variant bodové zprávy Základní alternativy postupu při získání partnera pro společnost Nemocnice Litoměřice, a.s.“ vypracovanou JUDr. Mariannou Svobodovou, Duška and Svobodová advokátní kancelář, a to rozpracovat podrobněji variantu uvedenou v článku 2 této zprávy – PRODEJ 100% akcí nemocnice Litoměřice, a.s. partnerovi.“

Znovu tedy nezbývá než zopakovat, že šlo o přípravnou fázi, jednu z možných variant, a nikoliv tedy rozhodnutí o prodeji sta procent akcí. Tento krok byl posléze dezinterpretován a vyvolal několikaměsíční bouřlivé reakce. Jejich výsledkem bude 8. listopadu referendum.

„Jednání s Krajskou zdravotní, a.s., o začlenění litoměřické nemocnice k pěti nemocnicím sdruženým v Krajské zdravotní budou nadále probíhat,“ ujistil starosta Ladislav Chlupáč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru