Strážníkům při práci pomáhají nové osobní kamery. Záznamy mohou posloužit jako důkazní materiál
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Strážníci městské policie jsou nově vybaveni osobními kamerami. Přibyl jim tak další nástroj, který výrazně pomáhá plnit úkoly a zároveň poskytuje možnost zpětného vyhodnocení situace a celého zásahu.

Kamery policie zakoupila vzhledem k poptávce veřejnosti po větší transparentnosti zákroků strážníků. Po testovacím provozu, ve kterém se zařízení osvědčilo, nyní město pořídilo čtyři kamery Axon Body 2. "Jde o odolné kamery vyvíjené speciálně pro policejní složky. Součástí zařízení je i software pro zpracování a evidenci záznamů a dokovací stanice pro dobíjení a stahování nahrávek. Zachycená videa jsou okamžitě k dispozici pro přezkoumání zásahu a mohou posloužit jako důkazní materiál ve vyhrocených situacích," sdělil Pavel Frk, technik Městské policie v Litoměřicích.

Už po krátké době používání hodnotí samotní strážníci nové zařízení kladně. "Lidé se chovají jinak, když vidí, že jsou nahráváni, takže se předejde možným konfliktům už jen tím, že kameru máme u sebe. Mají navíc funkci přednahrávání, která zaznamená i minutu před samotným zapnutím, což je v mnohých situacích nedocenitelné," pochvaluje si kamery například strážník Daniel Syndula.

Kamery v celkové hodnotě 173 tisíc korun pořídilo město částešně z vlastních prostředků (33 tisíc korun), z části díky přispění Ústeckého kraje, který poskytl 140 tisíc korun. Město Litoměřice do budoucna počítá s rozšířením jejich počtu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru