Připravte se na dopravní omezení: Na hlavním tahu na Českou Lípu vznikne nový přechod
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Na silnici I. třídy v ulici Na Kocandě poblíž křižovatky s ulicí Jiřího z Poděbrad si budou muset řidiči dávat větší pozor. V pondělí 8. června zde totiž začnou práce na výstavbě nového přechodu pro chodce a s tím související dopravní omezení.

Provoz na silnici na Českou Lípu bude veden pouze jedním pruhem. V průběhu akce je možné, že dojde i k řízení provozu semafory. „Termín zahájení prací mohu potvrdit,“ sdělil Tomáš Lipš, jednatel společnosti Dopravní značení Litoměřice s.r.o.

Zhotovitelem akce je firma Gerhard Horejsek s.r.o. Dle harmonogramu prací by měla být dokončena nejpozději do konce prázdnin. Celkové náklady projektu jsou vyčísleny na 4,3 milionu korun. Město získalo od Státního fondu dopravní infrastruktury dotaci ve výši 3 milionů korun.

Současný přechod pro chodce na silnici, která je v majetku Ředitelství silnic a dálnic, byl v tomto místě velice dlouhý. Nová podoba přinese jeho uživatelům větší bezpečnost, neboť bude uprostřed rozdělen ostrůvkem, bude bezbariérový a nasvícený. V rámci stavby budou na bezpečnější místo přesunuty i autobusové zastávky v obou směrech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru