Zaměstnanci městského úřadu opět vyjedou do práce na kole
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - I letošní léto podpoří zaměstnanci litoměřického městského úřadu cyklistiku. Právě pro ně je určen už třetí ročník akce s názvem „Úředník na kole“. Jejím cílem je podpořit ekologičtější dopravu nejen do zaměstnání, ale i za zábavou.

Připojit se může každý, kdo použije kolo v termínu od 1. června do 31. srpna jak k cestě do práce, tak v rámci odpoledních, víkendových či dovolenkových aktivit. „Cyklistika jako ekologičtější forma dopravy zlepšuje životní prostředí, přispívá ke snížení provozu v centru a v neposlední řadě především prospívá zdraví samotného cyklisty,“ popsala výhody přepravy na kole koordinátorka Zdravého města Litoměřice Irena Vodičková. Právě zklidnění dopravy ve městě je jedním z témat, kterými se radnice dlouhodobě intenzivně zabývá a jako podnět k řešení vzešlo i z dubnové veřejné diskuze „Desatero problémů Litoměřic“.

V minulém roce se akce zúčastnilo 14 zaměstnanců úřadu. Dohromady během kampaně najeli 11 886 kilometrů. Vítězem se stal s 2 304 kilometry strážník Městské policie. Do slosování o zajímavé ceny budou i letos zařazeni všichni, kteří na kolo usednou alespoň 25 krát.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru