Pekelní čerti Krampus vyráží do ulic! Kde všude předvedou jejich děsivou show?
ilustrační foto: e-deniky.cz
Litoměřice

Ústecký kraj – Oblíbení čerti Krampus opět po roce vyrážejí do ulic! Na šou alpských čertů se mohou těšit lidé hned z několika měst a obcí v Ústeckém kraji. Pekelná jízda skupiny Krampus – čerti ze severu začíná už v sobotu 10. listopadu v Oseku na Teplicku.

Mají mohutné kožichy, jedinečné děsivé masky. Někteří svírají trojzubce, občas vyšlehne i plamen. Tohle nejsou normální čerti. Tohle jsou krampusové. A jejich obliba u nás roste. Odpovídá tomu i počet předvánočních show, na kterých se ukáží.

Premiérová sobotní šou Krampus v Oseku začíná v 17 hodin na pouťovém prostranství u DDM ohnivou šou a blíže nespecifikovaným doprovodným programem. V 18 hodin přijde vyvrcholení celé akce – průvod děsivých Krampus čertů ze severu. Ukončení akce je plánované na 19. hodinu. Vstup je, jako již tradičně, zdarma.

Krampus čerty můžete dále vidět v Ústeckém kraji během listopadu a prosince v Litoměřicích (24.11.), v Teplicích (25.11.), v Tušimicích (1.12.), ve Vejprtech (1.12. u příležitosti rozsvícení vánočního stromku), v Žatci (2.12.), v Kadani (5.12. - tady vyroste pekelný stan, kde budou čerti strašit zlobivé děti a hodné dostanou od Mikuláše nadílku) a v Mostě (16.12).

Kdo jsou krampusové?

Krampus je alpským strašidlem, označuje rohatou antropomorfní figuru, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Starověká tradice Krampusu se z rakouských Alp postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních států – Německa, Slovinska, Maďarska, severní Itálie a Chorvatska. Jméno Krampus vzniklo z rakouského „krampas" označujícího něco neživého.

0711krampus

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru