Pacientům na litoměřické LDN už slouží první z koupelen
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Již několik dní využívají pacienti stanice následné péče oddělení lůžek dlouhodobě nemocných litoměřické nemocnice novou koupelnu. Jde o prostornou koupelnu určenou pro osobní hygienu imobilních pacientů, kam lze snadno zajet se sprchovacím křeslem nebo lůžkem.

Práce na nové koupelně byly zahájeny vybouráním příček, stávajícího vybavení včetně obkladů a podlahy. V prostoru byly osazeny nové rozvody vody a odpadů, v celém rozsahu byly provedeny nové hydroizolace, byly zde instalovány nové obklady a na vyspádovanou podlahu byla položena nová dlažba. Nové je samozřejmě i vnitřní vybavení sanitární keramikou. Práce probíhaly zhruba tři týdny a náklady dosáhly výše 300 tisíc korun.

0704koupelna1

Foto: Naděžda Křečková

V současné době probíhají na stanici následné péče ještě práce na vybudování nového bezbariérového WC, u kterého se dokončení předpokládá příští týden. Zároveň vzniká nová koupelna a bezbariérové WC na sousední stanici LDN D. Ještě v průběhu jara má litoměřická nemocnice pro pacienty lůžek dlouhodobě nemocných v plánu ještě další koupelnu, a to na stanici sídlící v pavilonu E. Všechny tyto investice jsou hrazeny ze sponzorských darů pacientů LDN.

0704koupelna2

Foto: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru